Područna privredna komora Istočno Sarajevo na 7. Sajmu domaćih proizvoda u Rudom

U Rudom je u period od  12.-14. maja 2022. godine održan 7. Sajam domaćih proizvoda, u organizaciji Opštine Rudo i JU za turizam i sport Rudo.

Veliki broj izlagača, posjetilaca, prijatelja sajma i gostiju prisustvovao je ceremoniji otvaranja sajma, na kojoj su se obratili Dragoljub Bogdanović načelnik opštine Rudo, Zlatan Savić predstavnik Karitasa Švicarske , dok je  Ljubiša Tanić, predsjednik Područne privredne komore Istočno Sarajevo otvorio Sajam.

Sajam je okupio veliki broj poljoprivrednih proizvođača, male i srednje preduzetnike različitih djelatnosti, koji u svojoj proizvodnji koriste domaće resurse,radnu snagu, tradiciju i tradicionalne tehnologije i time doprinose razvoju lokalne zajednice.

 

Na sajmu je učestvovala i Područna privredna komora Istočno Sarajevo.

 

Uz skroman kulturni sadržaj, prvi dan Sajma učesnici su uživali i u tradicionalnoj degustaciji kolačića, takmičenju najmlađih u pjevanju i maloj modnoj reviji. Prvi dan su dodjeljene nagrade za „Naj kolačić“, za najbolje male pjevače, nagrade za najbolje radove u nagradnom konkursu za osnovne škole i za najljepši štand.

Sajam je okupio  115 izlagača iz 27 opština i gradova iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Na drugom danu sajma 13. maja, izlagačima i učesnicima sajma  se obratio dr Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Rudo 5Rudo 1Rudo 4Rudo 2RudoRudo 7Rudo 6Rudo 9Rudo 3Rudo 8

Leave a Reply