Održana regionalna konferencija „Saradnje institucija i organizacija civilnog društva“

Na Ekonomskom fakultetu u Palama 8. oktobra 2021. godine održana je Regionalna konferencija „Saradnja institucija i organizacija civilnog društva“, na kojoj je zaključeno da samo zajednička saradnja institucija i civilnog sektora može dovesti do razvoja i unapređenja društva.

Konferenciju je otvorila narodni poslanik Spomenka Stevanović, koja je istakla odličnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske i nevladinog sektora.

U okviru panel diskusije učestvovao je i predsjednik Područne privredne komore Istočno Sarajevo Ljubiša Tanić govoreći o saradnji lokalnih zajednica i Privredne komore, kao i o problemima sa kojima se susreću privrednici i mogućim rješenjima.

Direktor Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon rekao je da je na konferenciji govorio o nerazumijevanju koje zna da postoji između vladinog i nevladinog sektora, kako bi objasnio da su im ciljevi slični, te da treba zajedno da idu ka ostvarivanju tih ciljeva.

Radnom dijelu konferencije predhodila je promocija knjige Arno Gujona pod nazivom „Svi moji putevi vode ka Srbiji“, kao i izložba fotografija ovog francuskog humanitarca.

konferencija 3 (2)

Konferencija 2

Leave a Reply