ЗАЈЕДНИЧКИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ ДО БОЉИХ ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас у просторијама Градске управе са представницима Подручне привредне коморе Источно Сарајево и општинских  одјељења за привреду о заједничким активностима, те могућностима јединственог дјеловања  локалних заједница кад је ријеч о подршци привредним субјектима и побољшању услова за њихово пословање.  Састанку су  присуствовали  начелник општине Пале Бошко Југовић и директор Градске развојне агенције Младенка Пандуревић.

Представници Подручне привредне коморе Источно Сарајево, на чију иницијативу је одржан данашњи  састанак, истакли су потребу боље сарадње са локалним заједницама у областима у којима је могуће заједнички дјеловати, те остваривања боље комуникације међу свим субјектима на подручју града  који се баве привредном активности.

На данашњем састанку договорено је одржавање редовних, тематских састанака из различитих привредних дјелатности, којима би присуствовали представници локалних заједница. Први тематски састанак, који ће бити одржан 23. априла, биће посвећен комуналној инфраструктури , снадбијевање топлотном енергијом-  енергетска  ефикасност.

Присутним је представљен    BFC SEE- програм сертификације општина са повољним пословним окружењем  с циљем унапређења конкурентности локалних самоуправа.  Циљ Коморе је да се кроз провођење програма BFC SEE сертификације подржи активно учешће привреде у раду локалне управе. Договорена је презентација истог почетком маја, када ће локалне заједнице бити детаљније упознати са критеријумима које је потребно испунити да добијање сертификата.

Градоначелник Ћосић је рекао да подручје града Источно Сарајево има велики потенцијал за развој привреде, а да је задатак локалних заједница да олакшају пословање постојећих  привредних субјеката и, у оквиру својих надлежности, омогуће стварање нових пословних прилика. Истакао је да  ће Градска управа,у сарадњи са Градском развојном агенцијом, бити на услузи предузетницима са подручја града кад је ријеч о техничкој, али и свакој другој врсти подршке. Градоначелник је најавио  да ће свим општинама понудити да удруже средства планирана за подстицај привреди, како би били створени услови за реализацију значајнијих пословних идеја, које ће омогућити запошљавање већег броја радника.

Током састанка констатовано је да је неопходно остварити бољу комуникацију међу свим субјектима који се баве привредним дјелатностима и омогућити њихово пословно повезивање

ЗАЈЕДНИЧКИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ ДО БОЉИХ ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА

Leave a Reply