Promocija domaćih kapaciteta na Agro Sym-u 2016.

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Agronomski Mediteranski institut iz Barija, u saradnji sa prestižnim međunarodnim institucijama, organizovali su na Jahorini (Hotel Termag), 7. Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosym 2016“.
Kategorizacijom naučnih skupova, koja predstavlja određivanje ranga (kvaliteta) naučnih skupova koji se održavaju u Republici Srpskoj, „Agrosym“ je najbolje rangirani naučni skup u Republici Srpskoj, u konkurenciji od 50 naučnih skupova iz svih oblasti i jedini u kategoriji „Međunarodni naučni skup od posebnog značaja“.
Već sedmu godinu zaredom, Simpozijum je godišnja platforma za međunarodnu naučnu raspravu o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji. „Agrosym“ predstavlja dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva po pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agro-prehrambenom sektoru.
PK RS i Područna privredna komora Istočno Sarajevo je nastupila na Simpozijumu i u okviru dugogodišnje akcije zaštite domaće proizvodnje „Naše je bolje“ kataloški predstavila proizvodne kapacitete iz oblasti šumarstva, poljoprivrede i prehrambene industrije cijele Republike Srpske.

Leave a Reply