Sastanak povodom usklađivanja baze podataka

 

 

Povodom analize stanja u oblasti zapošljavanja na području Filijale Istočno Sarajevo, realizacije projekata zapošljavanja, te utvrđivanja buduće saradnje sa lokalnim zajednicama u Palama je održan sastanak direktora JU Zavoda za zapošljavanje RS Miroslava Vujičića sa predstavnicima opština sa područja Filijale Istočno Sarajevo, te predstavnicima Područne privredne komore  Istočno Sarajevo.

„Nezaposlenost u Srpskoj u ovoj godini smanjena je za oko 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, a pozitivni pokazatelji su evidentni i na nivou regije Istočno Sarajevo“ kazao je Vujičić, i dodao, da je sve ovo rezultat zajedničkog rada Zavoda za zapošljavanje i lokalnih administracija.

Direktor područne Privredne komore Istočno Sarajevo Vinka Mićić konstatovala je da Komora, Zavod za zapošljavanje i lokalne zajednice zajednički rade u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta. „Privredna komora, prije svega, zastupa interese privrednih društava“, rekla je Mićićeva i ukazala na važnost usklađivanja baza podataka. Prema njenim riječima, Komora ima dobro uređen registar privrednih subjekata koji se redovno ažurira i koji može biti od pomoći i Zavodu i opštinama. Osim toga ,ona je upoznala opštine sa programom BFC SEE- program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja. BFC SEE program namjenjen je gradovima i opštinama koje imaju odgovarajuće kapacitete, strateški su opredjeljeni da unaprijede privredni ambijent, podstaknu razvoj lokalne ekonomije i privuku investicije.

Na sastanku je, prema tome, dogovoreno uspostavljanje baze podataka između lokalnih zajednica, Privredne komore i Zavoda za zapošljavanje – Filijale Istočno Sarajevo. Akcenat je stavljen i na usaglašavanje podataka opštinskih boračkih organizacija, posebno evidencije djece poginulih boraca u cilju rješavanja pitanja zapošljavanja ove kategorije.

Leave a Reply